NEC haalt uit, hattrick Cassierra bij zege Jong Ajax

22 december 2017, 22:04   Bijgewerkt: 23 december 2017, 00:17

NEC heeft in een zeer doelpuntrijk duel drie punten bijgeschreven. Vrijdagavond werd een ruime 2-7 zege op Jong AZ geboekt. Ook nummer twee Jong Ajax wist te overtuigen. Tegen FC Volendam werd het maar liefst 7-0 voor de Amsterdamse beloften. Mateo Cassierra scoorde drie keer.

Jong AZ - NEC

NEC stond na 41 minuten spelen op een 0-2 voorsprong dankzij twee treffers van Anass Achahbar. Gregor Breinburg maakte voor rust ook nog de derde treffer. Toen de tweede helft drie minuten oud was deed Jong AZ via Jelle Duin iets terug. Al snel was het woord echter weer aan NEC.

Michael Heinloth tekende voor de 1-4 en enkele minuten daarna maakte Achahbar zijn derde van de avond. Ook Ferdi Kadioglu pakte nog zijn doelpunt mee. Justin Bakker zorgde nog voor de 2-6, maar twee minuten later bepaalde Jari Schuurman de einstand op 2-7. NEC blijft daardoor een punt voorsprong houden op nummer twee Jong Ajax.

Jong Ajax - FC Volendam

Jong Ajax, dat vanavond onder leiding van Winston Bogarde stond, kende op De Toekomst geen enkel probleem met FC Volendam: 7-0. Mateo Cassierra opende na 42 minuten spelen de score. In de tweede helft ging het vervolgens snel. Na een uur maakte Cassierra zijn tweede van de wedstrijd en vier minuten daarna maakte Che Nunnely er 3-0 van. 

Weer drie minuten later maakte Cassierra zijn hattrick compleet. Met nog twintig minuten te spelen kreeg Jong Ajax een penalty toegewezen. Noussair Mazraoui tekende vanaf de stip voor de 5-0. In de slotfase scoorde Kaj Sierhuis in zes minuten nog tweemaal waardoor het 7-0 werd. Jong Ajax is de nummer twee met één punt achterstand op NEC. FC Volendam staat op plek zeventien.

Telstar - De Graafschap

Telstar boekte vrijdagavond een 3-2 overwinning op De Graafschap. De bezoekers kwamen na elf minuten spelen wel op voorsprong via Anthony van den Hurk. Zes minuten later zorgde Andrija Novakovich alweer voor de gelijkmaker. Ook het tweede doelpunt kwam vervolgens op naam van Novakovich te staan. Vijf minuten voor tijd dacht Fabian Serrarens De Graafschap nog een punt te bezorgen, maar Melvin Platje zorgde er in de 88ste minuut voor dat de drie punten toch naar Telstar gingen. Telstar is de nummer vier in de Jupiler League terwijl De Graafschap plek zes bezet.

FC Dordrecht - Jong PSV

Jong PSV was op bezoek bij FC Dordrecht met 2-3 te sterk. Al na vijf minuten stond het 0-1 voor de beloften door een eigen doelpunt van Luivienna Statia. Nog voor er een kwartier gespeeld was tekende Justin Lonwijk voor ede 0-2. Na rust maakte Dordrecht de aansluitingstreffer via Mailson Duarte. Een kwartier voor tijd zorgde Donyell Malen ervoor dat de marge weer twee was. Twee minuten voor tijd werd het nog wel 2-3 via Mailson Duarte, maar daar bleef het bij.

FC Emmen - FC Den Bosch

FC Emmen en FC Den Bosch delen de punten. Het duel eindigde in 2-2. Den Bosch kwam tot tweemaal toe op voorsprong. Muhammed Mert opende na dertig minuten de score. Waarna Cas Peters vier minuten later voor de gelijkmaker tekende. Kort na rust kreeg Den Bosch een penalty die Niek Vossebelt benutte. Twaalf minuten voor tijd verdiende Emmen ook een strafschop. Peters bepaalde met zijn tweede van de avond de eindstand op 2-2.

FC Oss - MVV Maastricht

Nummer negen FC Oss heeft in eigen huis drie punten gepakt tegen MVV Maastricht. De nummer elf van de Jupiler League werd met 1-0 verslagen. Richard van der Venne maakte na 77 minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Almere City - FC Eindhoven

Almere City haalde in eigen huis tegen FC Eindhoven flink uit. Na twintig minuten stond het 1-1 na treffers van Arsenio Valpoort en Jellert van Landschoot. Voor rust stelde Almere City echter orde op zaken en liep uit naar 3-1 dankzij doelpunten van Tom Overtoom en Gaston Salasiwa. Ook na rust bleek Overtoom een belangrijke pion. In de slotfase scoorde hij nog tweemaal waardoor het 5-1 werd.

Helmond Sport - Cambuur

SC Cambuur geeft het mooie resultaat in de beker geen goed vervolg. Op bezoek bij Helmond Sport werd met 3-0 verloren. Dankzij Jason Bourdouxhe en Robert Braber kwam Helmond op 2-0. Daar leek het bij te blijven, maar in de slotminuten gebeurde nog vrij veel. Cambuur eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Marvin Peersman. Via Jordy Thomassen werd het vervolgens nog 3-0.

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk speelden vrijdag doelpuntloos gelijk. Een resultaat waar beide ploegen weinig aan hebben, want het verschil op de ranglijst blijft daardoor één punt in het voordeel van Go Ahead. De ploeg uit Deventer staat momenteel veertiende terwijl RKC de nummer vijftien is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen