Jensen: uitstekende taalbeheersing voorbeeld voor collega's

23 december 2017, 11:37   Bijgewerkt: 23 december 2017, 13:37

Behalve een goede voetballer met potentie, praat Fredrik Jensen ook uitstekend Nederlands. De inmiddels twintigjarige Fin verliet als vijftienjarig jochie zijn vaderland voor FC Twente. Hij wilde koste wat het kost slagen: "Daarom was het voor mij belangrijk om de Nederlandse taal zo snel mogelijk te leren."

Wie niet beter weet, zou vermoeden dat Jensen zijn hele leven al in Nederland woont. In de verte klinkt nog wel ergens die Scandinavische tongval. Maar dat is slechts een detail. Jensen praat vloeiend Nederlands, een voorbeeld voor iedere buitenlandse speler die hier komt voetballen. Zelfs Twente-clubicoon Blaise Nkufo kan bijvoorbeeld na al die jaren nog geen cappuccino bestellen bij de plaatselijke koffiecorner. Het kan dus ook anders.

De vijfvoudig international van Finland gooide zich vier jaar geleden in het diepe. Hij verruilde HJK Helsinki voor Enschede. "Het was geen gemakkelijke stap. Ik was vijftien jaar en verliet mijn land en familie. Op die leeftijd heb je je papa en mama nog nodig, en wil je bij je vrienden zijn. Maar het is wel de juiste stap geweest." Het hielp Jensen enorm dat zijn oudere broer Richard (21) een jaar vóór hem al naar FC Twente was vertrokken. Met hem woont hij samen in Hengelo. "Vooral in het begin heeft hij mij geholpen en altijd gesteund."

Groei in ontwikkeling

Als voetballer is Jensen zijn broer wel voorbij. Richard wacht nog altijd op zijn officiële debuut, terwijl Fredrik een van de dragende krachten is geworden. "Vorig seizoen was mijn eerste seizoen bij het eerste. Dat is altijd even wennen. In de tweede seizoenshelft pikte ik een aantal goals mee. Dit seizoen was ik gelijk vaste basisspeler. Ik heb veel geleerd van de fouten van vorig seizoen. Met vier goals en vier assists gaat het de goede kant op. Het is mooi te zien dat ik mij ontwikkel."

Frederik Jensen

Frederik Jensen

Ambities

Op den duur hoopt Jensen in een van de grote Europese competities te kunnen spelen. "Dat is vanzelfsprekend voor een voetballer. Ik denk dat Duitsland goed bij mij past. Ik loop veel in een wedstrijd, zoek de diepte en ben fysiek vrij sterk." Dat zegt Jensen overigens zonder te willen speculeren. "Ik ben blij bij Twente. We hebben een mooi team, waarmee het steeds beter gaat. We spelen nog één wedstrijd en dan is het winterstop. In 2018 willen we er een mooi en beter jaar van maken."

Twente sluit dit kalenderjaar zaterdagavond af in Rotterdam, op bezoek bij Excelsior. "Na de wedstrijd ga ik naar Finland om daar met Kerst samen met familie te vieren. Lekker ontspannen en met elkaar te eten. Het is leuk dat ik weer bij de familie ben, want die zie ik niet al te vaak."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen