Chelsea domineert, maar bijt zich stuk op Everton

23 december 2017, 15:28

Chelsea heeft zaterdag verzuimd afstand te nemen van Liverpool en Arsenal. De Londenaren kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Everton. Liverpool en Arsenal speelden zaterdag ook gelijk (3-3) tegen elkaar, waardoor de marges tussen de nummers drie, vier en vijf hetzelfde blijven.

Op Goodison Park kreeg Chelsea in de eerste helft de bal. Everton speelde met tien man achter de bal en moest het vooral hebben van hard werken. De bezoekers lieten de defensie van Everton ook kraken, maar de thuisploeg boog niet. Om de impasse te doorbreken bracht Antonio Conte onder meer Cesc Fabregas en Michy Batshuayi. Met Batshuayi kwam bij Chelsea een échte spits binnen de lijnen, maar ook dat haalde niets uit.

In de slotfase waren aan beide kanten mogelijkheden. Ashley Williams van Everton was nog bijna de schlemiel, toen hij de bal de lat van zijn eigen doel kopte. Gescoord werd er niet meer. Everton zal het meest content zijn met een puntje. The Toffees delen de achtste plaats met Leicester City, dat zaterdag Manchester United ontvangt. Juist United, de nummer twee van de Premier League, kan bij winst verder uitlopen op Chelsea. Everton is inmiddels al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. In die wedstrijden werd doelman Jordan Pickford ook slechts twee keer gepasseerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen