Veerkrachtig Napoli blijft leider, Internazionale onderuit

23 december 2017, 17:06   Bijgewerkt: 23 december 2017, 17:20

Ook na speelronde 18 in de Serie A staat Napoli bovenaan. De ploeg van trainer Maurizio Sarri won zaterdag in het eigen Stadio San Paolo van Sampdoria, maar gemakkelijk ging dat niet. Napoli kwam twee keer op achterstand, desondanks werd het 3-2 voor de thuisclub. Achtervolger Internazionale ging met 1-0 ten onder bij Sassuolo.

In de eerste 27 minuten liep Napoli twee keer een achterstand op. Gaston Ramírez pegelde Sampdoria al in de tweede minuut uit een vrije trap prachtig op voorsprong. Allan herstelde in de zestiende minuut in de rebound het evenwicht, maar elf minuten later namen de bezoekers weer de leiding. Ditmaal was Fabio Quagliarella trefzeker vanaf elf meter (1-2).

Napoli toonde in de laatste twaalf minuten van de eerste helft echter veerkracht, waarbij Dries Mertens twee keer als assistgever fungeerde. De voormalig eredivisiespeler bediende in de 33ste minuut Lorenzo Insigne bij de 2-2, zes minuten later verrichtte Mertens het voorbereidende werk bij de 3-2 van Marek Hamsik. Voor laatstgenoemde was dat zijn 116e goal voor Napoli, waarmee hij Diego Maradona aflost als clubtopscorer aller tijden. Napoli-verdediger Mário Rui kreeg in de 77ste minuut zijn tweede gele kaart, desondanks bleven de punten in Napels.

Met 45 punten uit achttien wedstrijden staat Napoli bovenaan in de Serie A. Nummer twee Juventus heeft 41 punten, maar speelt later op de avond (aftrap 20.45 uur) nog thuis de kraker tegen nummer vier AS Roma (38 punten uit zestien duels). Nummer drie Internazionale had op 43 punten kunnen komen, maar verloor met 1-0 bij Sassuolo. Diego Falcinelli maakte in de 34ste minuut met een kopbal bij de tweede paal het verschil. Matteo Politano leverde na een rush vanaf eigen helft over de flank de assist. Voor Inter was dit de tweede verliesbeurt op rij, nadat het vorige week in eigen stadion al met 1-3 boog voor Udinese. Mauro Icardi kreeg tegen Sassuolo vlak na rust wel een kans op de 1-1, maar hij miste een penalty.

Lazio, de nummer vijf van het klassement, was eerder op de dag op eigen veld met 4-0 de baas over F.C. Crotone. Jordan Lukaku, Ciro Immobile, Senad Lulic en Felipe Anderson tekenden in de tweede helft voor de doelpunten, de drie laatstgenoemden deden dat in de laatste twaalf minuten. Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd bij Lazio.