Stokkers helpt Fortuna met hattrick aan play-offticket

23 december 2017 – Het blijft een prachtig seizoen voor Fortuna Sittard. De Limburgse formatie won zaterdag voor eigen publiek met 3-1 van Jong FC Utrecht en plaatste zich zodoende voor de play-offs om promotie/degradatie.

Stokkers helpt Fortuna met hattrick aan play-offticket

Finn Stokkers was met een hattrick de grote man bij Fortuna. De 21-jarige aanvaller opende in de 27ste minuut de score en was zes minuten later ook verantwoordelijk voor de 2-0. Mohamed Mallahi bracht Jong FC Utrecht in de 81ste minuut terug in de partij met de 2-1, maar verder kwamen de bezoekers niet. Sterker nog: Stokkers voltooide in de 88ste minuut zijn hattrick en legde daarmee de eindscore vast op 3-1.

In de strijd om de tweede periodetitel kan Fortuna Sittard nog wel worden gepasseerd door NEC, maar die club was al winnaar van de eerste periode. Vandaar dat Fortuna nu al zeker is van een ticket voor de play-offs. Door de winst op Jong FC Utrecht nemen de Limburgers tevens de koppositie in de reguliere competitie over van NEC, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft.

Eredivisie

gerelateerd