'Rotterdammers' van Heerenveen balen van verlies tegen AZ

24 december 2017, 09:33

Met zijn allereerste balcontact had invaller en gelegenheidslinksbuiten Lucas Woudenberg het duel tussen AZ en Heerenveen kunnen beslissen. Zijn poging na een dieptepass over links eindigde echter in de handen van doelman Marco Bizot. Anders hadden de Friezen gewonnen op bezoek in Alkmaar, dacht zowel Woudenberg als ook keeper Warner Hahn. "Maak ik hem, is het afgelopen. Nu verliezen we nog, dat is heel zuur", aldus Woudenberg tegenover FCUpdate.nl.

"Ik moest zorgen dat we het aanvallende gevaar van die kant bij AZ beter konden afstoppen en als het lukte met mijn snelheid de ruimte achter hun verdediging gebruikten. Dat lukte meteen. Een aanval uit het boekje. Ik kreeg een 1-op-1-kans, zag Bizot voor zijn doel staan, maar schoot uiteindelijk te zacht." 

Traag

Het feit dat Heerenveen op een gegeven moment met zes verdedigers op het veld stond, lijkt genoeg te zeggen over de spelmentaliteit waarmee Streppels ploeg in Alkmaar voor de dag kwam. Zeker voor de rust was het tempo- en inspiratieloos bij Heerenveen. Ze kwamen amper van de eigen helft af, al moet wel worden gezegd dat in die tactiek ook AZ niet gevaarlijk werd. Toch kregen de Friezen regelmatig fluitconcerten naar hun hoofd, als ze bijvoorbeeld heel veel tijd namen voor een ingooi of doeltrap. 

De keeper kon overigens niet voorkomen dat AZ uiteindelijk in de slotfase de overhand kreeg en won. Lang hield hij zijn doel schoon, totdat een inzet via Denzel Dumfries achter hem in het doel belandde. Een ongelukkig moment. "Dat is al de vijfde keer dit seizoen dat hij via iemand anders erin gaat", baalde Hahn. "Denzel kan er overigens niets aan doen. Maar als keeper verwacht je dat een bal ergens heen gaat. In dit geval verwachtte ik hem voor het doel en stond ik al klaar om te komen. Raakt Denzel de bal niet, heb ik hem. Honderd procent. Nu sta ik op het verkeerde been en ben ik kansloos."

Afsluiting?

Voor zowel Hahn als Woudenberg was 2017 het jaar waarin zij uit Rotterdam de overgang maakten naar Friesland. Ze hebben het goed naar hun zin, al hadden ze ook beiden een mindere fase. Hahn omdat hij in de eerste wedstrijd geblesseerd raakte, Woudenberg omdat hij wat minder in vorm geraakte. Woudenberg: "En met mij eigenlijk heel Heerenveen. Die laatste vijf zes á zes duels gaat het weer iets beter en tonen we meer wilskracht en werken we harder. Het is jammer dat we het jaar niet met elkaar afsluiten zoals we wilden."

Ook Hahn is happy op Friese gronden. "Na die blessure moest ik er weer even inkomen. Je bent toch ritme kwijt, maar sindsdien gaat het gelukkig weer goed. Gelukkig heroverde ik snel mijn basisplaats weer en gaat het als vanouds. Soms in het leven, zoals vandaag, gaat het even minder dan je wilt. Dat hoort erbij. We gaan nu eerst lekker vakantie vieren en dan met frisse moed op naar de hervatting van de Eredivisie." Hahn zelf is er duidelijk al mee bezig: "Met Vitesse wacht er namelijk meteen een belangrijke wedstrijd."

[photo,109826,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen