Hattrick Thy bezorgt VVV zege op dolend Heracles

24 december 2017, 16:26

Heracles Almelo en uitwedstrijden: het is in dit seizoen totaal geen goed huwelijk. De Almeloërs pakten tot nu toe slechts twee punten buiten de deur. In het laatste duel van 2017 op bezoek bij VVV-Venlo ging het wederom mis. Door drie doelpunten van Lennart Thy boekte VVV (ook pas) zijn tweede thuiszege: 3-1. Daardoor staat de promovendus op een razend knappe tiende plaats.

De Almeloërs hadden al na twee minuten aan de leiding kunnen komen. VVV had geluk dat Vincent Vermeij een voorzet van Brandley Kuwas niet goed raakte, waardoor de bal net naast ging. Het was het begin van een evenwichtige openingsfase, waarin verder een actie van Kuwas het vermelden waard was. De rappe buitenspeler had zijn vizier echter ook niet op scherp staan en kon Unnerstall, die met weinig plezier aan het eerdere duel tussen deze twee ploegen terug zal denken (VVV verloor met 3-0 en de keeper beleefde geen al te beste avond) terug zal hebben gedacht.

Daarna was de thuisploeg het kwijt. Heracles nam het heft in handen en was beter dan VVV. De gasten lieten het echter na om op voorsprong te komen. Breukers kreeg zo'n tien minuten voor tijd een enorme mogelijkheid op een kans. De opgekomen verdediger kreeg alle ruimte, maar zag dat zijn diagonale schot met de been door Unnerstall tot corner werd verwerkt. In de slotminuut gooiden de gasten bijna hun eigen ruiten in, toen Wout Droste de bal op Castro terug wilde koppen. De keeper hield hier geen rekening mee, maar zag de bal tot opluchting van alles en iedereen in het zwart-wit naast het doel rollen.

De thuisploeg kwam aanmerkelijk beter uit de kleedkamers, maar zag Heracles meteen na rust een grote kans krijgen. Uit een voorzet van Breukers raakte Niemeijer de bal maar half, waardoor deze net naast ging. Na een klein uur spelen kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Wéér was het Thy die scoorde. Hij schatte een lange bal prima op waarde en schoot in de zestien vanuit de rechterkant hard raak.

Zo kan VVV terugkijken op een geweldig voetbaljaar. Na de promotie in de zomer draaien de Venlonaren tot nu toe prima mee in de Eredivisie. Er wordt vooral weinig verloren, iets wat de basis van het Venlose succes tot nu toe lijkt. Heracles presteerde in 2017 prima in thuiswedstrijden, maar bakt er in uitduels vooralsnog heel er weinig van. Als dat in het nieuwe jaar kan veranderen in Almelo, zijn de play-offs zonder meer haalbaar.