Ajax sluit hectische week af met winstpartij op Willem ll

24 december 2017, 16:30

Ajax heeft zondagmiddag in eigen huis af weten te rekenen met Willem II. Na een moeizaam eerste uur leidde een Tilburgse treffer van Fran Sol de ommekeer voor Ajax in, waardoor debuterend hoofdcoach Michael Reiziger met een tevreden gevoel de kerst in kon. Kluivert, Dolberg en Neres zorgden ervoor dat Amsterdam opgelucht adem kon halen: 3-1.

Toen even later ook Huntelaar een teenlengte tekort kwam voor een gevaarlijke kans ging de Amsterdamse storm liggen. Willem ll kwam vervolgens nog bijna op voorsprong toen Onana op onbegrijpelijke wijze de bal inleverde, maar vervolgens zelf uitstekend redde op een inzet van Azzaoui. Zo bleef het dus 0-0 bij het ingaan van de rust en was het grootste nieuws uit Amsterdam het geblesseerd uitvallen van Huntelaar, die even voor rust was vervangen door Dolberg.

De achterstand was namelijk reden voor Reiziger om Dijks eruit te halen voor Siem de Jong, een wissel die zijn ploeg een aanvallende impuls moest geven. Koud in het veld leek De Jong met een snoekduik al meteen de 1-1 binnen te koppen, maar doelman Branderhorst stond een treffer nog in de weg. Even later was het wel raak, toen Justin Kluivert zijn kunstje van eerder deze week tegen FC Twente herhaalde. Hij trok naar binnen, haalde uit en liet Branderhorst kansloos: 1-1. Het gaf Ajax de impuls die het nodig had, want de ploeg joeg direct door op een volgende treffer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen