Faber wint ruim met Groningen: "Dit moeten we doortrekken"

24 december 2017, 16:55

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft FC Groningen de grootste zege van het seizoen tot dusver genoteerd. Thuis werd er met 4-0 gewonnen van het tandeloze Sparta Rotterdam. Trainer Ernest Faber is kritisch, maar is blij met de ruime driepunter.

Hij zag dat zijn ploeg veel sterker was dan Sparta. "Vanaf minuut één hebben we vanmiddag laten zien wat we wilden. We wisten op veel plekken op het veld een man méér te creëren. We wisselden het door de linies heen spelen af met de ruimte zoeken achter hun laatste lijn. In de eerste helft was de uitvoering nog niet helemaal perfect", zag Faber.

Bij rust stond het nog 0-0, maar na de pauze ging Groningen helemaal los. "Toch mogen we tevreden zijn. Na het teleurstellende resultaat bij Excelsior hebben we voor ons eigen publiek de kans gekregen dit op de mat te leggen. We hadden al de meeste kansen en hebben er een mooi slot aan gemaakt. Dit moeten we zien door te trekken na de winterstop. Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen