Van de Looi: "Als het buitenspel is moet je fluiten"

24 december 2017, 17:17

Willem II kwam in de Johan Cruijff ArenA verrassend op voorsprong, maar leed uiteindelijk een 3-1 nederlaag tegen Ajax. Trainer Erwin van de Looi baalde vooral van de gemiste kansen van zijn ploeg en het buitenspeldoelpunt van David Neres.

Het begin van zijn ploeg vond Van de Looi niet goed. "We overleven de eerste kans van Donny van de Beek, anders kom je snel op achterstand. We begonnen nerveus en angstig. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. We hadden daarna kansen om ook de 0-2 te maken", aldus de trainer tegenover FOX Sports. Van de Looi baalde vooral van de beslissende 3-1 van Neres, die afgekeurd had moeten worden wegens buitenspel. "Bij 2-1 zit je nog volop in de wedstrijd. En als het buitenspel is moet je gewoon fluiten. In dit stadion heb je ook geen videoarbiter nodig, de schermen zijn goed genoeg."

Willem II bezet momenteel de veertiende plek op de ranglijst. "Ik ben niet heel tevreden over de eerste seizoenshelft. Het aantal punten dat we nu hebben, is niet genoeg. Maar het is niet zo dat het onverdiend is waar we nu staan", aldus Van de Looi, die veel te maken kreeg met blessures in de spelersgroep. "We zijn Jordens Peters misschien wel het hele seizoen kwijt. Dat is een aderlating. Maar de transfermarkt is nu open dus dat is fijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen