Schöne: "Dit was het gekste jaar van mijn carrière"

25 december 2017, 10:44

De selectie van Ajax haalde de finale van de Europa League, zag de trainer vertrekken en een teamgenoot instorten, plaatste zich voor het eerst deze eeuw niet voor een van de twee Europese clubtoernooi, richtte zich op en hoorde vervolgens dat de complete technische staf op straat was gezet. En dat alles in een tijdsbestek van acht maanden.

"Ik ben al een tijd profvoetballer, maar dit was het gekste jaar van mijn carrière", erkent routinier Lasse Schöne (31) tegenover Het Algemeen Dagblad. "We hebben mooie dingen meegemaakt, maar ook afschuwelijke dingen. En afgelopen week stond de boel natuurlijk weer op zijn kop."

De middenvelder had moeite om de mededeling dat Keizer ontslagen was direct goed te bevatten. "Edwin van der Sar belde mij en deelde het mede. Ik zei: sorry, kun je dat herhalen? Het kwam toch wel als een schok. We hadden in de competitie de laatste weken een stijgende lijn te pakken. Ik heb een goede tijd onder Marcel gehad. Maar ik ga niet over de beslissing."

"Het is moeilijk. De beslissing is genomen en wij moeten door", vervolgt Schöne. "Daarom was deze overwinning (3-1 tegen Willem II, red.) ook zo belangrijk. Iedereen kan nu zijn hoofd leegmaken tijdens de feestdagen. We staan vijf punten achter op PSV en daardoor is er nog perspectief op de titel. Nu de batterij opladen en in het nieuwe jaar door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen