Officieel: Advocaat nieuwe coach van Sparta Rotterdam

25 december 2017, 15:17   Bijgewerkt: 25 december 2017, 15:33

Sparta Rotterdam heeft op eerste kerstdag niet stilgezeten. De Kasteelheren maken maandag via de officiële kanalen melding van de komst van Dick Advocaat als nieuwe coach. De voormalig bondscoach neemt Fred Grim en Cor Pot mee als assistent-trainers. Het drietal heeft een contract tot het einde van dit seizoen getekend.

Voor Advocaat betekent deze overeenkomst een terugkeer op Het Kasteel. De 70-jarige Hagenaar was in het begin van de jaren tachtig al twee seizoenen speler van Sparta. In zijn loopbaan als profvoetballer kwam hij verder uit voor onder meer ADO Den Haag, Roda JC, VVV-Venlo en FC Utrecht. In de Verenigde Staten speelde hij voor San Francisco Gales en Chicago Sting.

In zijn rijke loopbaan als trainer had Advocaat onder meer de nationale teams van Zuid-Korea, België, Rusland en Servië onder zijn hoede. Daarnaast was hij in drie verschillende perioden bondscoach van Oranje, waaronder dit jaar. Advocaat kreeg het niet voor elkaar het Nederlands elftal nog naar het WK 2018 in Rusland te leiden. Als clubcoach werkte Advocaat bij onder meer PSV, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg, AZ en Sunderland.

Sparta was op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Alex Pastoor. Hij werd ruim een week geleden aan de kant geschoven na de 0-7 nederlaag tegen stadgenoot Feyenoord. Dolf Roks zat afgelopen zondag als interim-coach op de bank tegen FC Groningen. In het Noordlease Stadion verloren de Rotterdammers met 4-0. Samen met Roda JC staan ze onderaan in de Eredivisie, al heeft Sparta nog een wedstrijd tegoed.

Dat Advocaat Grim meeneemt als assistent is opvallend. De voormalige keeper van Ajax leek hard op weg om de nieuwe coach van SC Cambuur te worden. "We zijn met elkaar in gesprek en hopen eruit te komen. Het gaat om een contract voor anderhalf jaar, met een optie voor nog een jaar", zei Foeke Booy, de nieuwe technisch manager van Cambuur, daarover zondag bij FOX Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen