Grim verkiest Sparta boven Cambuur: "Vanwege Eredivisie"

25 december 2017, 17:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De carrière van Fred Grim nam maandag een verrassende wending. De voormalige keeper leek de nieuwe coach van SC Cambuur te worden, maar op eerste kerstdag tekende hij een contract als assistent van de nieuwe Sparta-trainer Dick Advocaat. Grim heeft om sportieve redenen zijn keuze gemaakt.

"Het heeft niks met Cambuur te maken, want iedereen kent mijn gevoelens voor de club", zegt Grim, oud-doelman van Cambuur, tegen de Leeuwarder Courant. "Het is het niveau van de Eredivisie dat mij trekt en ik moest een keuze maken." Grim heeft zich voor zes maanden verbonden aan Sparta. Bij Cambuur had hij voor anderhalf jaar kunnen tekenen, met de optie voor nog een jaar.

"Dit is zeer teleurstellend", reageert Cambuur-manager Foeke Booy. "We hebben kerstavond nog gesproken en hadden de indruk dat het bijna rond was. Dit zijn dingen die je niet in de hand hebt. Fred was onze enige kandidaat en die valt nu weg. We laten het even bezinken en gaan niet paniekerig doen."

Grim laat weten dat 'de interesse van Sparta er altijd geweest is'. "Zo heb ik dat ook gecommuniceerd. Het was afwachten wat Dick Advocaat zou doen en of hij voor Sparta zou kiezen", licht hij toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen