Kane jaagt op record en krijgt complimenten van Pochettino

26 december 2017, 10:54   Bijgewerkt: 26 december 2017, 13:10

Harry Kane kan dinsdag, Boxing Day, een record neerzetten in de Premier League. Als de 24-jarige spits van Tottenham Hotspur tot scoren komt in de thuiswedstrijd tegen Southampton, dan is dat zijn 37ste competitiegoal van 2017. Dat zou wat betreft een kalenderjaar een nieuw Premier League-record zijn. Momenteel deelt Kane deze mijlpaal nog met Alan Shearer, die in 1995 36 keer scoorde voor Blackburn Rovers.

Kane maakte afgelopen zaterdag nog een hattrick, waarmee hij Tottenham Hotspur eigenhandig een 0-3 overwinning bij Burnley bezorgde. Mauricio Pochettino, de manager van The Spurs, is lyrisch over de spits en denkt dat hij nóg beter zal worden. "Hij is pas 24 jaar. Volgens mij bereikt een speler zijn top rond zijn 27ste, 28ste, 29ste, afhankelijk van hoe professioneel je bent", aldus Pochettino bij de BBC over Kane.

"Als Harry Kane zijn huidige mentaliteit behoudt en elke dag hard blijft werken tijdens elke training, dan kan hij zo lang als hij zelf wil blijven voetballen", besluit Pochettino. Het duel tussen Tottenham Hotspur en Southampton begint vanmiddag (dinsdag) om 13.30 uur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen