Het jaar van… Sparta: traditieclub glijdt steeds verder weg

27 december 2017, 10:55   Bijgewerkt: 29 december 2017, 07:55

Alle wedstrijden uit de Eredivisie en KNVB Beker van 2017 zitten erop. Feyenoord werd landskampioen, Vitesse won de beker, Ajax behaalde de finale van de Europa League, PSV sloot het jaar af met de wintertitel. Er gebeurde genoeg in het afgelopen kalenderjaar, dus is het tijd om terug te kijken. In deel 4: Sparta Rotterdam.

Sparta is de club die misschien wel met het slechtste gevoel de winterstop ingegaan is. Vorig seizoen handhaafde de Kasteel-club zich als promovendus met een vijftiende plaats, maar dat was voornamelijk te danken aan een goede seizoensstart. Na de winterstop van vorig seizoen gaat het zeer moeizaam en ook in de eerste seizoenshelft van het nieuwe seizoen loopt het niet lekker. Eigenlijk is het hele jaar 2017 een zeer moeizame vertoning, op een paar lichtpunten na. 

Dolf Roks nam de honneurs in de laatste wedstrijd tegen FC Groningen waar, maar van een schokeffect was geen sprake. Het duel ging kansloos met 4-0 verloren, waardoor Sparta in de laatste twee duels voor de winterstop elf doelpunten om de oren heeft gekregen. Een week daarvoor werd er al beschamend met 0-7 verloren van Feyenoord.

Het is nu aan Dick Advocaat om de ploeg weer aan de praat te krijgen. Dat zal moeilijk genoeg worden, want Sparta heeft in de eerste seizoenshelft laten zien dat het veel moeite heeft om het Eredivisie-niveau aan te tikken.

Mooiste goal: 1-0 van Pogba tegen Feyenoord

De mooiste zege van Sparta in het jaar 2017 was ongetwijfeld de 1-0 overwinning op Feyenoord op 5 maart. De winst tegen de latere kampioen kwam tot stand door een razendsnelle goal van Mathias Pogba. De Fransman kopte al na 49 seconden de bal hard binnen na een piekfijne voorzet van Jerson Cabral.

Beste aankoop: Robert Mühren

De tegenvaller: Dalibor Volas

Dalibor wie? Precies. De lange Sloveen streek de afgelopen jaren zo'n beetje bij elke transferperiode bij een nieuwe club neer en belandde in de zomer bij Sparta. De dertigjarige spits kwam tot dusver echter niet verder dan 239 minuten, uitgesmeerd over vier optredens. Het heeft er alle schijn van dat Volas een regelrechte miskleun is voor de club.

De doorbraak van: Deroy Duarte

Deroy Duarte is pas achttien jaar, maar kwam dit seizoen al zestien keer in actie voor Sparta. De zeer talentvolle middenvelder is lichtvoetig, heeft een dribbel in huis en zoekt altijd de oplossing vooruit. De opleiding van Sparta produceert vaak toptalenten en lijkt met Duarte wederom een parel te hebben afgeleverd.

Eredivisiecijfers:

Duels: 34*

Zeges: 7

Gelijke spelen: 7

Nederlagen: 20

Doelcijfers: 33 voor, 69 tegen (-36)

Grootste zege: Go Ahead Eagles - Sparta 1-3, Sparta - Heracles Almelo 3-1

Grootste nederlaag: Feyenoord - Sparta 7-0

*Sparta heeft in de eerste seizoenshelft een duel minder gespeeld [photo,110878,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen