Vormer draagt met penalty bij aan zege Club Brugge

26 december 2017, 16:34

Ondanks een 0-1 achterstand bij rust heeft Club Brugge voor de zeventiende keer dit seizoen drie punten gepakt in de Belgische competitie. De koploper won dinsdag in de 21ste speelronde in het eigen Jan Breydelstadion met 4-2 van Moeskroen-Péruwelz.

Door een tegengoal van Benjamin van Durmen, voorbereid door voormalig NEC-speler Taiwo Awoniyi, in de 35ste minuut keek Club Brugge bij de pauze tegen een 0-1 achterstand aan. Anthony Limbombe, die eveneens een verleden bij NEC heeft, herstelde zes minuten na de doelwissel het evenwicht namens de thuisclub. Negen minuten later tekende Ruud Vormer uit een strafschop voor de 2-1 namens Club Brugge.

Moeskroen-Péruwelz gaf echter niet op en kwam in de 69ste minuut via Bruno Godeau terug tot 2-2. In de laatste zeventien minuten zorgde Abdoulay Diaby er met twee treffers alsnog voor dat de punten in Brugge bleven. Moeskroen sloot af met tien man. Nathan de Medina veroorzaakte in de 59ste minuut de strafschop waaruit Vormer zou scoren en kreeg daarvoor een directe rode kaart.

Club Brugge, waar naast Vormer ook Stefano Denswil in de basis stond en Jordy Clasie inviel, is met 53 punten de onbedreigde koploper in België. Het heeft veertien punten voorsprong op nummer twee Charleroi, dat later op de dag nog wel op bezoek gaat bij Zulte Waregem.