Pellegrino legt passeren Van Dijk uit: "Het zijn tactische redenen"

26 december 2017, 19:03

Volgens Mauricio Pellegrino houdt hij Virgil van Dijk buiten de wedstrijdselectie van Southampton vanwege tactische redenen. De Oranje-verdediger ontbrak op Boxing Day tegen Tottenham Hotspur (5-2 nederlaag). Dat was zaterdag tegen Huddersfield Town ook al het geval.

"Ik beslis wat het beste is voor het team", zegt Pellegrino tegen Sky Sports. "Ik weet dat er rond Virgil altijd veel speculatie is, maar dit is mijn besluit. Het zijn tactische redenen. De manager bepaalt wat het beste is voor iedere wedstrijd. We winnen, spelen gelijk en verliezen met en zonder Virgil. In deze selectie heb ik veel spelers die kunnen spelen."

Van Dijk zag afgelopen zomer een transfer in duigen vallen, maar maakt die deze winter mogelijk alsnog. Op Tweede Kerstdag kwam naar buiten dat Manchester City 67,5 miljoen euro over heeft voor de verdediger. "Hij maakt onderdeel uit van onze club en weten dat Virgil een belangrijke speler is, maar we zien wat er gebeurt in de toekomst. Ik kan de geruchten en het nieuws van buitenaf niet controleren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen