'Ten Hag en Ajax onderling akkoord, De Jong opvolger'

27 december 2017, 08:38   Bijgewerkt: 27 december 2017, 10:47

Ajax en Erik ten Hag zijn naar verluidt onderling akkoord over een nieuw dienstverband als trainer van de Amsterdammers. Waar de oefenmeester er persoonlijk al uit is, schijnt dit voor beide clubs nog niet het geval te zijn. FC Utrecht en Ajax hebben nog geen formele overeenstemming bereikt na het eerste gesprek. Dit eerste treffen vond op kerstavond plaats.

Volgens het Algemeen Dagblad probert FC Utrecht "er financieel het hoogst haalbare uit te slepen." Dit zou mogelijk zijn doordat de afkoopclausule in het contract van Ten Hag formeel alleen voor komende zomer geldt. Hierdoor willen de Utrechters er financieel meer uit halen dan de gelimiteerde afkoopsom waar Ajax in eerste instantie mee over de brug kwam.

Desalniettemin lijkt een akkoord vooral een kwestie van tijd. Mocht het tot een daadwerkelijke deal komen, dan zit Jean-Paul de Jong volgens het AD op poleposition om Ten Hag op te volgen als hoofdtrainer bij FC Utrecht. De Jong kent bovendien de werkwijze van Ten Hag, onder meer als stagiair bij Go Ahead Eagles, trainer van Jong FC Utrecht en als de huidige assistent van Ten Hag bij het eerste elftal van de Domstedelingen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen