El Ahmadi: "Op 14 mei veranderde 'net niet' in 'gewoon wel'"

27 december 2017, 09:36   Bijgewerkt: 27 december 2017, 14:54

Karim El Ahmadi was als defensieve middenvelder het onmisbare cement in het kampioenselftal van Feyenoord.  Waar Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen de schijnwerpers veelal op zich gericht wisten, bleef de huidige aanvoerder vooral bescheiden. Toch zal ook hij het kampioensjaar nooit vergeten en kijkt hij met buitengewoon warme gevoelens terug op een bijzonder 2017.

Die dag zelf zal voor El Ahmadi altijd een onvergetelijk herinnering blijven. Hij perst er dan ook moeiteloos een gedetailleerde reconstructie uit, te beginnen met de nacht in het hotel voorafgaand aan het treffen met Heracles Almelo. "Ik had redelijk goed geslapen, maar die wedstrijd zat wel in mijn hoofd. Ik had al die mensen gezien, nadat we een jaar eerder de beker hadden gewonnen."

Naast deze onvoorwaardelijke steun van supporters deed een video vooraf de rest. "We hebben in aanloop nog een motivatiefilmpje gekeken. De technische staf had in het geheim allerlei familieleden van spelers gevraagd een kort filmpje te maken met een aanmoediging. Dat raakte de spelers, er werd hier en daar een traantje gelaten", aldus El Ahmadi.

Coolsingel

Coolsingel

Maar de routinier geniet op zijn eigen manier, in stilte. Hij kijkt in elk geval vol voldoening terug op het afgelopen jaar. "2017 is een geweldig jaar geworden. De landstitel, het bereiken van het WK met Marokko, de individuele prijzen. Alles waarvoor ik jaren had geknokt, kwam opeens samen. Het heeft tot meer ambitie geleid", sluit El Ahmadi een bewogen jaar positief af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen