Advocaat gepresenteerd: "Elftal is dood, maar we blijven erin"

27 december 2017, 11:59   Bijgewerkt: 27 december 2017, 17:00

Dick Advocaat is woensdagochtend officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Sparta. De 70-jarige Hagenaar komt daarmee terug bij zijn oude liefde, daar waar hij ooit zestien maanden speelde. "Die warme gevoelens zijn altijd gebleven. Ondanks dat ze onderaan staan, blijft Sparta een geweldige naam in Nederland en misschien zelfs wel in Europa."

"Ben echt geschrokken, er moeten versterkingen komen"

Dick Advocaat gepresenteerd bij Sparta

Dick Advocaat gepresenteerd bij Sparta

Die toezegging van Leo Beenhakker gaf, samen met de mogelijkheid om zijn eigen staf mee te nemen, uiteindelijk de doorslag. "We hebben zeker versterkingen nodig. Ik kan nu geen namen noemen, we moeten eerst maar eens kijken wie überhaupt wil komen. Maar het voordeel is wel dat die spelers bij ons wel minuten kunnen maken", concludeerde Advocaat tijdens de persconferentie op Het Kasteel.

"Ik stond niet meteen te springen toen Sparta belde"

Dick Advocaat gepresenteerd bij Sparta

Dick Advocaat gepresenteerd bij Sparta

De ervaren trainer gaf aan meteen na de 7-0 nederlaag tegen Feyenoord te zijn gebeld. Hij was echter nog niet meteen te porren voor een tijdelijk dienstverband op Het Kasteel. "De vorige trainer werd 's middags meteen na de wedstrijd ontslagen. De volgende dag belden ze mij al gelijk. Maar om eerlijk te zijn, stond ik nog niet meteen te springen. Ik had de wedstrijd tegen Feyenoord namelijk ook wel gezien."

Volgens Advocaat wacht hem een hels karwei in Rotterdam, al heeft hij op voorhand nog wel hoop op een goede afloop. "Het wordt heel erg moeilijk. Maar we moeten erin zien te blijven en dat gaat ook gebeuren." Hij pleit daarbij wel meteen voor een realistische spelopvatting. "We zullen niet zomaar vooruit spelen. Het moet defensief goed staan, ik wil daarom vanuit een goede organisatie spelen. Er gaan hoe dan ook dingen veranderen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen