Hummels over ommekeer Bayern: "Trainerswissel was goed"

27 december 2017, 13:39

De eerste seizoenshelft van Bayern München is er één van diepe dalen en uiteindelijk hoge pieken gebleken. De Rekordmeister begon het seizoen buitengewoon pover, maar is aan het eind van de rit wel weer 'gewoon' de trotse Herbstmeister in de Bundesliga. Mats Hummels, één van de sterkhouders achterin, kijkt terug en komt met een bijzondere verklaring. Volgens de Duits international bleek het ontslag van Carlo Ancelotti een belangrijke keuze.

"De trainerswissel heeft zeker een rol gespeeld, daar hoeven we ook niet omheen te draaien. We hadden daarna allemaal weer wat meer focus, scherpte en ambitie", stelt Hummels op de site van Bayern München. Zijn slechtste herinnering aan 2017 valt dan ook nog onder de vorige trainer. "De wedstrijd in Parijs blijft me in negatieve zin zeker bij. We werden daar echt op het rooster gelegd. Verder waren er gelukkig weinig negatieve dingen te beleven."

"We kunnen nu terugkijken op een geweldige eerste seizoenshelft, al zag dat er eerst bepaald niet naar uit. We hebben dus een geweldige ommekeer beleefd. Nu staan we er in de Bundesliga perfect voor, zijn we met vijftien van de mogelijke achttien punten door in de Champions League en zitten we in de kwartfinales van de DFB-pokal. Het ziet er allemaal erg goed uit, al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering", blijft Hummels scherp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen