Manchester City wint en loopt wéér verder uit

27 december 2017, 22:39

Manchester City is in de Premier League verder uitgelopen op Manchester United. De eenzame koploper won woensdag slechts met 0-1 bij Newcastle United, maar kwam nooit in echt de problemen. Het is voor The Citizens de achttiende competitiezege op rij. Smet was het vroeg uitvallen van Vincent Kompany.

City had ontzettend veel balbezit op St. James Park. Het percentage stond halverwege op 82, wat zeldzaam voorkomt. Kansen waren er ook voldoende voor onder meer Kevin De Bruyne en Sergio Agüero. Het was Raheem Sterling die na een half uur de trekker overhaalde. De manier waarop De Bruyne de goal voorbereidde, was van grote schoonheid. Voor de goal kreeg City een tegenvaller te verwerken. Kompany moest na elf minuten geblesseerd van het veld, terwijl hij al zoveel geteisterd wordt door blessureleed. Opvallend was dat Pep Guardiola Gabriel Jesus als vervanger bracht.

Ondanks het overwicht en dat Newcastle heel weinig liet zien, kregen The Magpies in de wedstrijd twee grote kansen. Rolando Aarons zag na de 0-1 een boogballetje van de lijn gehaald worden door Nicolas Otamendi. Op de valreep van de tweede helt kopte Dwight Gayle maar net naast. Daarmee had Newcastle te veel gekregen, al had Manchester City het duel al eerder moeten beslissen.

Dankzij de overwinning heeft Manchester City nu vijftien punten meer dan Manchester United, dat als nummer twee van de Premier League op papier de naaste belager is. United speelde op Boxing Day teleurstellend gelijk tegen Burnley. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen