Groningen heeft Hoesen bijna verkocht en houdt 'Van Dijk-geld'

28 december 2017, 16:17

Danny Hoesen lijkt definitief de stap naar de andere kant van de oceaan te maken. De aanvaller werd het voorbije Amerikaanse seizoen al gehuurd door San Jose Earthquakes (37 duels en acht goals) van FC Groningen. Beide clubs zijn inmiddels zo goed als akkoord over een definitieve overgang. Hetgeen opmerkelijk is, aangezien de club uit de MLS eind november nog aangaf daarvan af te zien.

"De onderhandelingen zijn inderdaad in een vergevorderd stadium", zo bevestigt algemeen directeur Hans Nijland tegenover RTV Noord. Groningen is er alles aan gelegen om Hoesen deze winter nog van de hand te doen, aangezien de verbintenis tussen beide partijen deze zomer afloopt. Dit is dus de laatste kans om nog wat geld te vangen voor de Limburger.

Geld vangen doet FC Groningen ook al in de miljoenentransfer van Virgil van Dijk. Het is nog onduidelijk welk bedrag er precies wordt overgemaakt, maar de club houdt het geld sowieso op haar bankrekening. Volgens de eerder dit seizoen opgemaakte begroting gaat er dit seizoen namelijk 2,2 miljoen euro meer uit, dan er binnenkomt. "Wij gaan het geld gebruiken om ons eigen vermogen te versterken."

Ook zal het definitieve vertrek van Hoesen en een mogelijke transfer van Mimoun Mahi daar weinig aan veranderen. "Met de komst van Lars Veldwijk hebben wij daar in de zomer al op ingespeeld. Als Mahi vertrekt, gaan wij dus geen vervanger halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen