Schuurs wil naast De Ligt spelen: "Vorig jaar nog in Fortuna -19"

28 december 2017, 16:33

Een jaar geleden had nog niemand van hem gehoord, maar inmiddels heeft hij een transfer naar Ajax op zak en oogst hij week in week uit lovende kritieken met zijn optreden bij de verrassende Jupiler League-koploper Fortuna Sittard. De pas net achttienjarige Perr Schuurs is zelfs de aanvoerder.

"Vorig jaar speelde ik bij Fortuna onder 19 en in het tweede team, toen dat nog bestond. Ik denk dat ik wel grote sprongen heb gemaakt, als je ziet waar ik nu sta", vertelt de verdediger tegenover L1. "Ik hoop dat ik mijn prestaties volgend seizoen kan overtreffen bij Ajax. Ik wil ook daar een belangrijke speler zijn."

Dat denkt Schuurs wel te gaan doen op een andere positie, want hij heeft geen zin om Matthijs de Ligt uit het eerste te spelen. "Ajax speelt met drie verdedigers en hij staat daar in het midden. Ik hoop dat ik bijvoorbeeld op de rechterkant kom te spelen." 

Met Sunday Oliseh heeft Schuurs momenteel al een trainer bij Fortuna, die de filosofie van Ajax maar wat goed kent. En de resultaten zijn geweldig. "Sinds de komst van Sunday hebben we veel punten gepakt. Maar ook in het bestuur zijn er mensen weggegaan, en anderen erbij gekomen. Ik denk dat dat belangrijk is geweest. Vorig jaar maakten we ons meer druk om zaken buiten het voetbal dan de wedstrijden zelf."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen