NEC schrijft zwarte cijfers met dank aan incidentele baten

28 december 2017, 17:23

NEC mag in het seizoen 2016/17 dan gedegradeerd zijn, de Nijmeegse club kan wel voor het eerst sinds tijden zwarte cijfers presenteren. Vooral door een positieve transferopbrengst (van ruim 1,5 miljoen euro) is de nettowinst van de club behoorlijk: 1.684.000 euro. 

Dit betekent echter niet dat de vlag uitkan bij de Goffert. NEC benadrukt in de eerste zinnen van de cijferpresentatie direct dat het veel voordeel heeft gehad van incidentele baten. "Als die er niet waren geweest was de club operationeel in de rode cijfers gebleven. Wij zullen structurele maatregelen moeten doorvoeren om tot een blijvende gezonde financiële situatie voor de club te komen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

Voor het lopende seizoen geldt dat mede door de degradatie, de club een operationeel verlies van 2,5 miljoen euro zal lijden. Dit is wel zonder transfers. Een groot deel zal waarschijnlijk dus gedekt kunnen worden met de uitgaande transfer van Jay-Roy Grot, die eind augustus voor 1,6 miljoen euro naar Leeds United vertrok. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen