Babel en Besiktas overtuigend naar kwartfinale Turkse beker

28 december 2017, 20:29

Zonder al te veel moeite heeft het Besiktas van Ryan Babel - die tachtig minuten speelde - zich geplaatst voor de kwartfinale van de Turkse beker. In eigen huis kende de topclub geen problemen met Osmanlispor FK en won het simpel met 4-1.

Na een kwartier werd Besiktas op voorsprong geholpen door de tegenstander. Een lage voorzet was bedoeld voor Cenk Tosun, maar Avdija Vrsajevic gleed zelf al de bal in zijn eigen doel. Besiktas controleerde en liep tien minuten voor rust verder weg. Álvaro Negredo werd gevonden door Oguzhan Özyakup.

De in Zaandam geboren Özyakup had ook niet lang na rust een perfecte steekbal in huis op Cenk Tosun, die niet faalde in de afronding en er een zeer makkelijke avond van maakte voor Besiktas. Souleymane Doukara deed nog wel wat terug, maar maakte het de thuisploeg niet echt lastig meer. Bovendien kreeg Anil Karaer in de slotfase nog een rode kaart, waarna Ricardo Quaresma voor de 4-1 tekende.