Bosz haalt herinneringen op: "Klik met Ziyech is altijd gebleven"

29 december 2017, 09:03

Peter Bosz kijkt sportief nog altijd met een goed gevoel terug op zijn bewogen periode bij Ajax. Hij koestert nog altijd warme gevoelens over Hakim Ziyech, die onder Bosz een belangrijke rol speelde in Amsterdam. In gesprek met De Telegraaf blikt de onlangs bij Borussia Dortmund ontslagen trainer terug.

Bosz kan zich de dag dat Ziyech gepresenteerd werd nog goed heugen. "Marc Overmars belde me toen hij met Hakim en zijn zaakwaarnemer in de ArenA zat. Ik reed van mijn huis in Vinkeveen naar het stadion en maakte kennis met Hakim. Ik vertelde hem wat ik van een middenvelder allemaal verwacht. Wilde veel meer van hem dan ik bij FC Twente had gezien. Ik wilde dat hij zestig minuten lang alles zou geven. We zouden dat in het seizoen opbouwen naar zeventig, tachtig minuten etc. Ziyech zei: ik ben je man, als je altijd maar eerlijk bent tegen me. De klik is altijd gebleven."

In conclaaf met het dagblad vertelt Bosz nogmaals over zijn gedachtegoed. "Durven voetballen, zei ik. Ik heb een hekel aan schijtbakken. Een man overslaan in de opbouw, zo krijg je tempo in het spel. Dat wilde ik van ze en dat deden ze erg goed. Schalke-thuis in de Europa League was wat dat betreft het allerbeste wat we produceerden. We creëerden die avond zo ongelooflijk veel kansen. We lieten Schalke in leven door het bij 2-0 te laten."

Bosz was ook de man die Daley Sinkgraven op de linksbackpositie posteerde. "Mensen zeurden op de tribune als hij wel eens een bal verspeelde. Maar hij heeft heel veel wat je op die plek moet bezitten. Hij is een voetbalintelligente speler en ik denk dat hij in de top kan komen als hij van blessures blijft gevrijwaard."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen