NEC-directeur Van Schaik kritisch: "Zo kunnen we niet doorgaan"

29 december 2017, 10:00

Wilco van Schaik heeft de noodklok geluid bij NEC. De afgelopen zomer van FC Utrecht overgekomen algemeen directeur vindt dat er veel moet veranderen binnen de Jupiler League-club.

Dat geeft hij aan in gesprek met Omroep Gelderland. "Wij zullen echt aan de slag moeten bij NEC. Zo kunnen we niet doorgaan", vindt hij. "We moeten kritisch kijken naar het businessmodel. We zijn afhankelijk van investeerders en van transfers. We moeten proberen om structureel onze eigen broek op te houden. We moeten kijken naar herfinanciering en misschien wel aandelenverkoop om een goed fundament neer te leggen."

NEC mag het stadion kopen van de gemeente, maar Van Schaik beseft dat dat niet vanzelf gaat. "Iedereen is heel euforisch. Dat begrijp ik, want er is heel lang over gesteggeld. We hebben nu een optie, alleen hebben we nog niks. Want we hebben geen euro om dat te financieren. We zullen dus mensen moeten zoeken. Maar daarvoor moeten we eerst ons eigen huis op orde hebben. We hebben iedereen in het stadion nodig om NEC een stap omhoog te laten maken. Ik zie wel een hele trouwe achterban, ook aan de commerciële kant. Die loyaliteit wordt toch uniek gevonden in Nederland. In Nijmegen zien we dat misschien niet eens. Er zitten toch elke keer bijna tienduizend mensen in de Jupiler League. We moeten terug naar de Eredivisie en stabiel en gezond worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen