Koeman looft Guardiola: "De beste voetbaltrainer ter wereld"

30 december 2017, 08:45

Ronald Koeman is lovend over Pep Guardiola, tegen wie hij het in zijn tijd in de Premier League meerdere keren heeft opgenomen. De Spaanse coach is dit seizoen met Manchester City oppermachtig in Engeland en verloor nog geen wedstrijd. Koeman noemt dat de verdienste van de oefenmeester.

Dat legt Koeman uit in De Telegraaf. "Hij doet het geweldig. In mijn optiek is hij de beste voetbaltrainer ter wereld en heeft hij in 2017 het allerbeste uit zichzelf en uit zijn spelers gehaald. Over wie ik het heb? Over Pep Guardiola vanzelfsprekend", steekt hij van wal. "Het voetbal dat Pep voorschotelt is fantastisch om naar te kijken. En succesvol. Daarmee onderstreep ik meteen dat wat hij doet, de moeilijkste manier is van succesvol zijn. We kennen allemaal de trainers die de voorbije jaren ook trofeeën binnensleepten, maar die waren niet in staat om het met prachtig voetbal te doen."

Koeman is er in dit jaar wel in geslaagd om de Spanjaard over de knie te leggen. "Pep heeft in de competitie in heel 2017 slechts twee keer verloren. Een keer van Antonio Conte met Chelsea en een keer van mij met Everton. Daar heb je soms ook geluk bij nodig. Maarten Stekelenburg pakte uit bij City twee penalty's. Dit seizoen speelden we gelijk tegen elkaar. Dat ik, van alle trainers, de meeste punten van hem heeft afgepakt, steekt hem. 'Ronald, kom alsjeblieft snel terug naar de Premier League, ik moet één keer van je winnen', liet hij pas weten. Mooi toch?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen