Serie A: Roma morst punten, Benevento wint voor eerste keer

30 december 2017, 16:52   Bijgewerkt: 30 december 2017, 16:58

AS Roma heeft het jaar teleurstellend afgesloten. Zonder bankzitter Kevin Strootman kwam de nummer vier van de Serie A niet verder dan een gelijkspel tegen Sassuolo (1-1). Spraakmakend was de zege van Benevento, dat de eerste (!) competitiezege van dit seizoen boekte. Atalanta moest met Hans Hateboer en Marten de Roon zijn meerdere erkennen in Cagliari (1-2)

AS Roma - Sassuolo 1-1

AS Roma kwam op een 1-0 voorsprong dankzij Lorenzo Pellegrini, die afgelopen zomer Sassuolo had verruild voor de Romeinen. Twintig minuten voor het eindsignaal kreeg Roma, dat veel meer balbezit had, de gelijkmaker te verwerken. Simone Missiroli nam de goal voor zijn rekening en dompelde Roma in rouw, omdat later ook een Romeinse goal werd afgekeurd. De club van Strootman staat na achttien wedstrijden elf punten achter op koploper Napoli, dat wel een wedstrijd minder speelde

Benevento - Chievo Verona 1-0

Alsof het zo moest zijn: Benevento boekte op de valreep van 2017 zijn eerste competitiezege van dit seizoen. De slechtste Serie A-ploeg ooit wist in hun negentiende competitiewedstrijd voor de eerste keer te winnen. Chievo Verona werd het slachtoffer van De Heksen, waar Samuel Armenteros de hele wedstrijd op de bank bleef zitten. Massimo Coda werd in de tweede helft de gevierde man van Benevento, dat nu vier punten heeft.

Atalanta - Cagliari 0-2

Een domper voor Atalanta: de thuisploeg kwam twee doelpunten van laagvlieger Cagliari in de eerste helft niet meer te boven. Bij Atalanta stonden Hateboer en De Roon in de basis. Beide Nederlanders zagen Leonardo Pavoletti en Simone Padoin scoren. Atalanta wist zich vervolgens niet meer te herpakken. De aansluitingstreffer van Alejandro Gomez in de blessuretijd van de wedstrijd viel veel te laat. Gregory van der Wiel zat de hele wedstrijd op de bank bij Cagliari.

Overige uitslagen:

Bologna - Udinese 1-2

Torino - Genoa 0-0

Sampdoria - SPAL 2013 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen