Drie Nederlandse verdedigers mogen opmars City stuiten

31 december 2017, 12:25   Bijgewerkt: 31 december 2017, 12:31

Manchester City draait dit seizoen geweldig en vormt met een wereld aan creativiteit een nachtmerrie voor elke defensie. Op oudjaarsdag is het de beurt aan drie Nederlandse vededigers om The Citizens proberen te stoppen. Crystal Palace vertrouwt voor het competitietreffen met City namelijk op Jaïro Riedewald, Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah achterin. Zij vormen samen met Scott Dann en James Tomkins de vijf-mans achterhoede.

Het geeft meteen de intenties van Palace-trainer Roy Hodgson aan: vanuit een solide organisatie spelen en hopen op de counter. Luka Milivojevic en Yohan Cabaye vormen bovendien nog eens een extra slot op de deur als defensieve middenvelders. Voorin moeten Christian Benteke, Andros Townsend en Wilfried Zaha voor de creatieve impulsen gaan zorgen.

Bij Manchester City zijn de spelopvattingen daarentegen onveranderd offensief. De personele invulling verschilt echter wel enigszins van de laatste competitiewedstrijd tegen Newcastle United. Zo ontbreken Raheem Sterling en Sergio Agüero als offensieve smaakmakers in de basiself. Zij worden vervangen door Gabriel Jesus en Leroy Sané. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen