Cruciale zege Liverpool in slotminuut, Mahrez vlamt ouderwets

1 januari 2018, 18:18   Bijgewerkt: 1 januari 2018, 18:27

Liverpool op het ternauwernood een zege geboekt op bezoek bij Burnley. In een hectische slotfase leek er een puntendeling aan te komen, maar diep in blessuretijd scoorde Ragnar Klavan de winnende. Leicester City won wat eenvoudiger. Dankzij een formidabele Riyad Mahrez werd Huddersfield over de knie gelegd (3-0).

Burnley - Liverpool 1-2

Er werd in 2017 niet veel gescoord op Turf Moor en dat scenario bleek zich in 2018 naadloos door te trekken. In het eerste halfuur was Alex Oxlade-Chamberlain misschien nog wel het meest dreigend met een schot vanaf dik twintig meter. Aan de andere kant was vlak voor rust Scott Arfield dichtbij met een schot dat net langs de verkeerde kans van de paal rolde. Na de pauze waren er niet veel meer kansen, maar na een uur spelen was het ineens wel raak. Sadio Mané - de enige van de FabFour in de basis - schoot na een voorzet van Trent Alexander-Arnold uit de draai raak. Het opende de wedstrijd. Zo had Ashley Barnes met een volley nog gelijk kunnen maken of Sam Vokes met een kopbal, terwijl aan de andere kant Oxlade-Chamberlain tegen een machtige reflex van Nick Pope stuitte. Er moest haast wel nog een treffer vallen en die viel er drie minuten voor tijd, toen Johann Berg Gudmundsson op het juiste moment bij de tweede paal opdook en binnenkopte. Daarmee leek Liverpool punten te verspelen, maar die in blessuretijd verlengde Dejan Lovren een vrije trap, waarna zijn collega-verdediger Klavan de bal binnenliep.

Leicester City - Huddersfield Town 3-0

Ook in Leicester was er voor rust weinig spektakel, maar kort na de pauze was het raak. Mahrez zorgde op heerlijke wijze voor de 1-0. Met een prachtige volley vond hij de touwen. Shinji Okazaki dacht even erna de 2-0 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding. Islam Slimani maakte niet lang er na alsnog de tweede. Op aangeven van Mahrez stiftte hij prima binnen. Het gaf Claude Puel de gelegenheid om vlak voor het einde Adrien Silva zijn debuut te gunnen. Met hem op het veld tekende Marc Albrighton voor de 3-0.

Overige uitslag:

Stoke City - Newcastle United 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen