Liverpool doet rustig aan met Van Dijk: "Er is geen haast"

2 januari 2018, 17:11

De peperdure transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool werd op Nieuwjaarsdag helemaal afgerond, waardoor de Nederlander zich nu officieel speler van The Reds mag noemen. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de verdediger zijn debuut gaat maken voor de Premier League-topclub. Jürgen Klopp heeft geen haast en wil hem rustig brengen.

"Ik weet niet wanneer hij zijn debuut gaat maken", vertelt de coach op de website van The Reds. "We hebben enkele tests met hem gedaan om te kijken hoe hij ervoor staat. We hebben geen haast. Hij is heel gretig om te spelen, dus dat is positief. Maar we moeten wel zeker weten dat hij kan presteren. Centrumverdediger is een positie die heel belangrijk is voor het hele elftal. De zaken moeten dus wel kloppen. Hij heeft nog wat tijd nodig, maar alles komt goed."

Liverpool speelt vrijdag tegen Everton in de League Cup. "Daarna hebben we een tijdje rust en dat komt goed uit voor Virgil. Het is een project voor de lange termijn. Het is niet belangrijk wanneer hij zijn debuut maakt, maar dat hij goed speelt voor Liverpool. Dat is het enige waar ik geïnteresseerd in ben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen