Den Bosch licht optie in verbintenis van coach Boessen

2 januari 2018, 18:54

Met een prima achtste positie is FC Den Bosch het nieuwe jaar ingegaan en de clubleiding is zodoende zeer te spreken over het werk van trainer Wil Boessen. Dinsdag is naar buiten gebracht dat de club de optie in het aflopende contract van de coach heeft gelicht. Hij blijft daardoor tot 2019 werkzaam voor de Brabanders.

De 53-jarige coach streek in de zomer neer bij Den Bosch en heeft het vertrouwen snel gewonnen. "In onze sportieve ambitie staan talentontwikkeling, aantrekkelijk voetbal en strijden voor deelname aan de Jupiler Play-Offs centraal. Op basis van de prestaties tijdens de eerste seizoenhelft geeft Wil Boessen hier op prima wijze invulling aan", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. "Er staat een herkenbaar team met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding en de regio, dat zich met aantrekkelijk spel heeft opgewerkt naar een verdienstelijke achtste plek op de ranglijst. We hebben als clubleiding veel vertrouwen in de werkwijze van Wil en hebben om die reden zijn optie gelicht."

De contractverlenging geeft Boessen uiteraard een goed gevoel. "Ik wil de club graag bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Den Bosch. We hebben een talentvolle, energieke spelersgroep die volop in ontwikkeling is. Ik zie het als een mooie uitdaging om die ontwikkelingen van de spelers te begeleiden en om de stijgende lijn in de sportieve prestaties door te trekken."

Den Bosch heeft met 25 tegendoelpunten in 19 speelronden één van de minst gepasseerde defensies van de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen