Tottenham scoort vroeg en laat tegen Swansea, winst Palace

2 januari 2018, 22:45

Het verschil tussen beide teams was gigantisch op het veld en vreemd is het dan ook niet dat Tottenham Hotspur dinsdag gewonnen heeft van Swansea City. De topclub uit Londen won door een vroeg en een late goal met 0-2 in Wales. Ondertussen kwam Crystal Palace bij Southampton terug van een achterstand: 1-2.

Tottenham won de voorgaande twee Premier League-duels met overtuigende cijfers en was vanavond oppermachtig in de stromende regen in Wales. Na twaalf minuten kopte Fernando Llorente zijn eerste Premier League-treffer in dienst van Tottenham tegen de touwen uit een vrije schop van Christian Eriksen. De Spanjaard was dus trefzeker tegen zijn oude club, maar scoorde vanuit buitenspelpositie. Dat werd echter niet gezien door de dolende arbitrage, die in het tweede bedrijf ook naliet om Davinson Sánchez zijn tweede gele kaart te geven.

Ondanks het grote veldoverwicht moest Tottenham tot de 89ste minuut wachten tot de 0-2 viel. Dele Alli scoorde op aangeven van de ingevallen Harry Kane. Bij Swansea, dat tegenwoordig onder leiding staat van trainer Carlos Carvalhal, stond Mike van der Hoorn in de basis. Luciano Narsingh viel in en miste een grote kans, Leroy Fer bleef op de bank.

Comebacks van Palace en West Ham

De andere twee Premier League-duels die om 20.45 uur begonnen waren de wedstrijden tussen Southampton en Crystal Palace en West Ham United en West Bromwich Albion. In beide duels won de ploeg die op achterstand was gekomen. Southampton kwam via Shane Long al snel op voorsprong tegen Palace, maar ging door goals van James McArthur en Luka Milivojevic in de tweede helft alsnog de bietenbrug op. Het was wederom een goed resultaat voor Crystal Palace na de remise tegen Manchester City op 31 december. Opmerkelijk was wel dat Jairo Riedewald en Patrick van Aanholt ondanks hun goede spel tegen City vanavond niet in de basis begonnen. 

Ondertussen won West Ham met 2-1 van West Brom. James McClean vierde na een halfuur de 0-1 voor West Brom, maar Andy Caroll ontpopte zich als held bij de thuisploeg. Dankzij tweede late goals, waarvan de tweede in de 94ste minuut viel, werd er toch nog gewonnen door het team van David Moyes. West Ham verlaat door de driepunter de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen