Stam over matig Reading: "Waarom viel Leicester zo ver terug?"

3 januari 2018, 09:05   Bijgewerkt: 3 januari 2018, 09:10

Jaap Stam heeft er nog steeds vertrouwen in dat Reading een goede klassering gaat halen in de Championship. Nadat de oefenmeester vorig seizoen in de finale om promotie naar de Premier League verloor van Huddersfield Town na strafschoppen, staat de ploeg van de voormalig verdediger momenteel op de achttiende plaats op het tweede niveau van Engeland. "Soms het is het makkelijker om tegen een topteam te spelen, dan tegen de onderste", aldus de coach na de 0-2 nederlaag tegen Birmingham City, de voorlaatste ploeg van de competitie.

"We zitten in een lastige postitie", beseft Stam tegenover getreading. "We zijn dichtbij een goed resultaat, maar misschien is dat ook wel weer het gevaar. Dat spelers gaan nadenken. De spelers probeerden wel door te gaan, maar na de eerste goal gaven ze op en werden ze onzeker. We moeten gewoon doorgaan met initiatief nemen."

Dat het verschil zo vreselijk groot is met de prestaties van vorig seizoen, blijft voor Stam een raadsel. "Het is een ander seizoen. Waarom won Leicester City de Premier League en eindigden ze het seizoen daarna opeens weer onderaan? Dat gebeurt. Soms werkt een team hard, maar is het een seizoen later niet zoals het was."

Dat de fans meer hadden verwacht van Reading is duidelijk. Toch is het belangrijk dat zij achter de ploeg blijven staan, in plaats van dat ze gaan fluiten, vindt Stam. "Als ze zo willen reageren, moeten ze dat doen. Maar het maakt het er niet makkelijker op voor ons om te presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen