Achilles '29 failliet verklaard na lange tijd met zorgen

3 januari 2018, 09:42   Bijgewerkt: 3 januari 2018, 13:52

De financiële problemen hebben de besloten vennootschap (BV) achter Achilles '29 op deze woensdag failliet verklaard, zo meldt de club uit Groesbeek op de eigen website. Dat heeft de rechtbank in Zutphen besloten. Onder de BV vallen het eerste elftal en het beloftenelftal, maar niet de vrouwentak en de breedtesport. 

De BV kampte al langere tijd met financiële problemen en is maandag op verzoek van de belastingdienst failliet verklaard. In de BV heeft Achilles onder meer de betaald voetbalactiviteiten ondergebracht. In 2016 begonnen de problemen zich op te stapelen voor de club uit Groesbeek. Eerst werd er geen licentie verleend voor het betaald voetbal, daarna degradeerde Achilles uit de Jupiler League.

"Achilles'29 BV heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. De BV overweegt in beroep te gaan tegen het vonnis van de Rechtbank. Verder treedt de club nu in eerste instantie in overleg met de KNVB", meldt Achilles. "Voor de goede orde: het faillissement betreft niet de vereniging Achilles'29."

Achilles staat momenteel veertiende in de Tweede Divisie. Volgens De Gelderlander krijgt de eerste selectie nog een deel van het salaris van de maand oktober overgemaakt. Van de maanden november en december heeft de spelersgroep nog geen geld gekregen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen