AZ, Feyenoord en Ajax wachten op De Jong: "Een uitdaging"

3 januari 2018, 11:59

Jean-Paul de Jong is aangesteld als trainer van FC Utrecht en heeft direct een heel zwaar programma om te verwerken. De Domstedelingen spelen weliswaar drie keer thuis, maar de tegenstanders luisteren wel naar de namen van AZ, Feyenoord en Ajax.

"Dat is een uitdaging. Maar ik doe het niet alleen. Ik heb een goede staf die me daarin zal ondersteunen", vertelt de coach tegenover De Telegraaf. "Het is altijd mijn doel geweest om als hoofdtrainer in de Eredivisie actief te worden en het is des te mooier dat dit nu bij FC Utrecht het geval is. Het maakt me trots dat ik tien jaar nadat ik gestopt ben als voetballer bij FC Utrecht benoemd word als hoofdtrainer." 

Met Luc Nijholt, Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys heeft hij zelf zijn technische staf kunnen samenstellen. Hans van der Haar is zodoende ondanks een doorlopend contract voorlopig geslachtofferd. "We hebben ook gekeken naar de manier waarop de staf succesvol kan zijn. Luc Nijholt is net als ik iemand die met veel passie zijn beroep uitoefent en dan zouden we met Hans van de Haar drie dezelfde types hebben. Marinus Dijkhuizen is daarentegen een type dat ons goed aanvult."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen