Fraser duidelijk over Büttner: "Willen op bepaald niveau trainen"

3 januari 2018, 15:21

Alexander Büttner is niet fit genoeg om op het niveau van de eerste selectie van Vitesse te trainen. Dat heeft Henk Fraser gezegd over de beslissing om de linksback voor onbepaalde tijd terug naar het beloftenelftal te zetten. "We hebben hier allerlei zaken waar we alles mee kunnen meten en de kern is dat hij niet trainingsfit is", aldus de coach.

In gesprek met Omroep Gelderland gaat de coach in op de situatie van Büttner, die [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/326731/vitesse-zet-buttner-voor-onbepaalde-tijd-terug-naar-beloften/,_blank,niet met de Arnhemmers meegaat op trainingskamp]. "We willen op een bepaald niveau trainen", begint Fraser. "Te zwaar? Daar praat ik niet over. Maar niet trainingsfit houdt bijvoorbeeld in dat je kwetsbaar bent voor blessures. Daarom gaat hij ook niet mee op trainingskamp en volgt hij hier een traject. Dat heb ik hem gezegd.'

Voor de winterstop kreeg de verdediger ook al een waarschuwing, omdat hij niet fit genoeg was. "Het klopt dat je dan zegt dat hij er weer moet staan bij de eerste training na de vakantie." Omdat dat bljikbaar niet het geval was, is Büttner voorlopig verbannen.

Beterschap

Op het trainingskamp bereidt Vitesse zich voor op de tweede seizoenshelft. De coach realiseert zich dat het daarin beter zal moeten dan het de laatste weken ging in de Eredivisie. "De club beseft dat en ik besef dat. Ook ik had verwacht dat we er meer uit zouden halen. Maar de groep was vanochtend fris. Ze wilden allemaal weer en waren gretig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen