Officieel: Braafheid vertrekt per direct bij FC Utrecht

3 januari 2018, 18:57

Edson Braafheid is vertrokken bij FC Utrecht. In goed overleg hebben de Domstedelingen zijn contract per direct ontbonden, zo meldt de club woensdagavond. De 34-jarige linksback richt zich op zijn gezien en verhuist naar de Verenigde Staten.

Braafheid kan onvoldoende opbrengen om zich voor honderd procent op het voetbal bij FC Utrecht te focussen. "Mijn gezin is heel belangrijk voor me, dat is nu nogmaals gebleken tijdens de feestdagen", legt de verdediger uit op de website van zijn inmiddels ex-werkgever. "Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik definitief naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan. Het gevoel speelde al langer door mijn hoofd. Dit, in combinatie met het geringe aantal speelminuten, heeft me doen besluiten mijn contract te laten ontbinden."

Zijn profcarrière begon ook in de Domstad, waar Braafheid tussen 2003 en 2007 speelde. Vervolgens kwam hij uit voor FC Twente, Bayern München, Hoffenheim en Lazio. Vorig seizoen keerde hij weer terug op het oude nest. Braafheid heeft ook tien interlands achter zijn naam staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen