Dost en Sporting geven zege op Benfica in slotfase weg

4 januari 2018, 00:36

Bas Dost (op archieffoto) heeft woensdagavond met Sporting Portugal een punt overgehouden aan de topper met Benfica (1-1). Lang leek de Nederlander – hij speelde de hele wedstrijd mee, maar scoorde niet- een overwinning te boeken met zijn ploeg, maar Benfica maakte vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker in de Derby de Lisboa.

Gelson Martins was de maker van de wat gelukkige 0-1 van Sporting Portugal in de negentiende minuut. Fabio Coentrão slingerde de bal het strafschopgebied in, en via een speler van Benfica kwam de bal op het hoofd van Martins.

Wat volgde was een overwicht van Benfica. Sporting werd teruggedrongen op eigen helft Het betekende dat Dost amper aan de bal kwam. Sporting was enkel gevaarlijk vanuit de omschakeling. Bij tijd en wijle wankelde de ploeg van Jorge Jesus, die voorheen jaren werkte voor Benfica.

De gastheren waren met regelmaat gevaarlijk, maar de bal wilde er maar niet in voor Benfica. Daarnaast was de thuisploeg ongelukkig met de videoscheidsrechter. Tot twee keer toe werd zijn hulp ingeschakeld voor een vermeende handsbal in het strafschopgebied.  In de slotfase ging de bal alsnog op de stip. Rodrigo Battaglia van Sporting blokte een schot met zijn hand en gaf daarmee de overwinning weg, omdat Jonas doelman Rui Patricio kansloos liet.

Door het gelijkspel is FC Porto, dat met 1-2 won bij Feirense, alleen koploper in de Portugese competitie. Sporting volgt op twee punten, Benfica op vijf.