VVCS-voorzitter Hesp niet blij met situatie bij Achilles

4 januari 2018, 15:41

Het faillissement van Achilles '29 zorgt voor een vervelende situatie voor de spelers van de club uit de Tweede Divisie, geeft VVCS-voorzitter Danny Hesp aan. Hij gaat vrijdag in gesprek met de curator van de club uit Groesbeek. Woensdag werd de BV Achilles failliet verklaard.

Hesp noemt de situatie bij Achilles 'onwensbaar'. Vrijdag hoopt Hesp meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van de spelersgroep. "De niet-geregistreerde spelers zijn in feite amateurs. Ze kunnen formeel niet overgeschreven worden en dan kunnen ze een halfjaar niet spelen. Dat is een heikel punt voor de VVCS", zegt Hesp tegen Omroep Gelderland.

De voetballers met contract bij Achilles komen door de situatie in problemen, weet Hesp. "Zij hebben een opzegtermijn van vier weken. Binnen die tijd mogen ze niet weg of een club moet een vergoeding betalen. Maar na die periode zijn ze vrij om te gaan of staan waar ze willen. Wij willen kijken of we alle spelers vrij kunnen krijgen, dus dat de niet-geregistreerde spelers ook overgeschreven kunnen worden", zegt Hesp.

Aanvoerder Boy van de Beek gaf eerder vandaag al aan dat de spelersgroep geen trek meer heeft in wedstrijden spelen voor Achilles. "Niemand in de groep heeft nog zin om voor Achilles '29 te voetballen. Voor ons is het over", zei hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen