KNVB en Makkelie klaren lucht: "Geen belangenverstrengeling"

4 januari 2018, 18:15

De KNVB en scheidsrechter Danny Makkelie zitten weer op één lijn. De 34-jarige arbiter raakte onlangs in opspraak vanwege een geldlening van hem bij oud-scheidsrechter Jaap Uilenberg. Donderdag meldt de KNVB via de officiële kanalen het verschil van inzicht te hebben uitgesproken met Makkelie.

"In een gesprek tussen directeur betaald voetbal Eric Gudde en Danny Makkelie liet de arbiter weten begrip te hebben voor het standpunt van de KNVB en de handelswijze van de bond te accepteren. De KNVB heeft aangegeven de coachrelatie tussen Makkelie en Uilenberg te blijven respecteren, omdat niet is gebleken dat op enige wijze sprake is geweest van belangenverstrengeling", schrijft de KNVB.

"De KNVB heeft integriteit hoog in het vaandel staan en wil elke schijn van belangenverstrengeling vermijden. Om misverstanden in de toekomst te voorkomen worden de gedragsregels op dit gebied daarom aangescherpt", aldus de KNVB, die tot slot laat weten dat Makkelie na de winterstop gewoon weer wordt ingezet. Voor de laatste duels van 2017 werd hij vanwege de ontstane commotie in de luwte gehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen