Nijland en Jans tevreden over samenwerking bij Groningen

5 januari 2018, 09:10

Als het aan Hans Nijland ligt, blijft Ron Jans voorlopig uit de trainerswereld. De algemeen directeur is namelijk zeer te spreken over de prestaties van de nieuwe technisch manager en hoopt dat hij zijn contact verlengt in het hoge noorden. "Als directeur ben ik uitermate content over de samenwerking", aldus Nijland.

Jans werd afgelopen zomer gepresenteerd bij FC Groningen in de rol van technisch manager om te kijken of die functie in de voetbalwereld hem óók bevalt. Zijn werkgever is voorlopig in elk geval tevreden. "Jans gaat professioneel te werk, bouwt zorgvuldig aan zijn netwerk van zaakwaarnemers en zit kort op de bal, om in voetbaltermen te blijven", beschrijft Nijland in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb de indruk dat Ron het erg naar zijn zin heeft. We wachten even de drukke januarimaand af, maar als directeur ben ik uitermate content over de samenwerking."

Ook Jans geeft aan het naar zijn zin te hebben bij FC Groningen. Hoewel Ruben Yttergård Jenssen al is vertrokken en ook Mimoun Mahi wellicht nog de deur achter zich dicht trekt, kijkt Jans niet per se naar andere spelers op de transfermarkt. De eigen jeugd moet de toekomst hebben, vindt zowel Jans als Nijland. Met Ludovit Reis en Amir Absalem zijn de eerste talenten al doorgebroken. 

"Of het verantwoord is, zal uiteindelijk uit de resultaten moeten blijken", legt Jans uit. "Ik zeg niet dat de beloften die meegaan op trainingskamp (Tom van de Looi, Lars Kramer, Jan Hoekstra, David Browne en Michael Breij) het elftal één, twee, drie beter maken, maar we hopen wel dat hun ontwikkeling nog sneller gaat door ze bij de eerste selectie te betrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen