Spoorboekje: interview met Van Ginkel, eerste duel Advocaat

6 januari 2018, 08:50   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 09:23

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 6 januari.

Nieuws

ADO en Heerenveen op reis

Heerenveen en ADO Den Haag verlaten Nederland voor de zon van respectievelijk Spanje en Turkije. Gaan zij met de al bekende spelers op trainingskamp of komen er nog nieuwe spelers bij? En hoe zien de eerste beelden eruit? 

Specials

{image[322854][right-half][]}Interview van Ginkel

PSV start vandaag (zaterdag) aan het trainingskamp in de Verenigde Staten. Dat was vorig seizoen, in Spanje, het moment dat Marco van Ginkel zich bij de selectie van de Eindhovenaren sloot. Bij PSV werd het een bewogen jaar, met het kerstkampioenschap en een verkiezing tot beste PSV'er van 2017. Maar ook de uitschakeling in Kroatië en het weggeven van de titel aan Feyenoord. Hoe kijkt de aanvoerder zelf terug op zijn afgelopen jaar? Een uitgebreid interview. 

Doldwaas transferweekje

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Fleetwood Town - Leicester City

Het duel dat draait om Jamie Vardy. De aanvaller werkte tot 2011 in een fabriek en voetbalde bij Fleetwoord Town. Omdat hij daar aan de lopende band scoorde verdiende hij een transfer naar Leicester City en de rest is geschiedenis. Als international van Engeland gaat hij op bezoek bij zijn oude club. Kunnen zij voor een gigantische verrassing zorgen? Er zijn overigens nog meer mooie potjes in de FA Cup, onder meer Manchester City - Burnley en Norwich City - Chelsea. 

Bekijk alle wedstrijden in de FA Cup

Telstar - Sparta Rotterdam

Het officieuze debuut van Dick Advocaat als trainer van Sparta Rotterdam. Dabney dos Santos is ook van de partij voor het duel in Velsen. Het treffen met Telstar zal een aardige eerste test zijn, omdat Telstar vooralsnog een prima indruk maakt in de Jupiler League. Wie benieuwd is, kan voor de wedstrijd terecht bij FOX Sports. Het duel wordt live uitgezonden.

Atlético Madrid - Getafe

Tegen Lleide Esportiu liet Atlético Madrid haar fans voor het eerst even proeven aan een voorhoede met Antoine Griezmann, Diego Costa én Vitolo. Het drietal viel in het Copa del Rey-duel in, voor Fernando Torres en Gameiro. Aan keuzes voorin dus geen gebrek voor Diego Simeone. Dat wordt dus meer dan genieten geblazen in de tweede seizoenshelft. Wordt het tegen Getafe ook genieten?

Bekijk alle wedstrijden in de Primera Division

Voetbal op tv

12.55 uur: Atlético Madrid - Getafe, Ziggo Sport - live verslag van het La Liga-duel 

13.40 uur: Fleetwood Town - Leicester City, FOX Sports 2, BBC One - live verslag van het FA Cup-duel

15.55 uur: Manchester City - Burnley, FOX Sports 2 - live verslag van het FA Cup-duel 

18.00 uur: AS Roma - Atalanta Bergamo, Eurosport 2 - live verslag van het Serie A-duel 

20.30 uur: Cagliari - Juventus, Eurosport 2 - live verslag van het Serie A-duel 

20.45 uur: Sevilla - Real Betis, Ziggo Sport - live verslag van het La Liga-duel 

23.30 uur: The FA Cup, BBC One - samenvattingen van de gespeelde FA Cup-wedstrijden 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen