Schreuder kijkt uit naar werken met Ten Hag én Ziyech

5 januari 2018, 14:20

Alfred Schreuder gelooft niet dat zijn verleden bij Feyenoord hem in de weg zal zitten in zijn nieuwe functie bij Ajax. Hij denkt dat zowel hijzelf als de supporters daar goed mee kunnen omgaan en kijkt vooral uit naar zijn nieuwe job. "Het is al lang geleden dat ik bij Feyenoord speelde. Ik ben professional genoeg om die dingen te kunnen scheiden", aldus de nieuwe assistent-coach.

Dat hij naar Amsterdam vertrekt, is op zich best opmerking. Naast Julian Nagelsmann werkte hij uitstekend samen bij Hoffenheim. "De perspectieven om verder te gaan met Julian waren ook goed. Maar als een club als Ajax je wil hebben, dan is dat ook heel mooi", vertelt Schreuder tegenover de Barneveldsekrant. "Ik zie het vooral als een beloning voor het werk dat ik heb gedaan. Uit de gesprekken met Marc Overmars blijkt dat Ajax mijn werk uit het verleden waardeert."

In Amsterdam wordt Schreuder herenigt met Erik ten Hag, met wie hij eerder samenwerkte bij RKC Waalwijk en FC Twente. In beide gevallen was Schreuder echter nog voetballer. "Erik weet precies hoe ik over voetbal denk en dat klikt. We haddden de afgelopen tijd best nog wel contact, maar niet heel veel. Ik was dan ook best verrast dat Ajax zich meldde. Ajax is ook in Duitsland een hele grote club. Bij Hoffenheim begrijpen ze goed dat ik deze kans niet wil laten lopen."

Aanstaande maandag begint de uitdaging voor Schreuder bij Ajax met een trainingskamp naar Portugal. De nieuwe assistent zal niet alleen helpen waar nodig en verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van jonge spelers, ook heeft hij een hele goede relatie met spelbepaler Hakim Ziyech. "Het is leuk om weer samen te werken met Hakim. Als trainer van FC Twente had ik een speciale band met hem. Ziyech kwam van Heerenveen naar Twente mede omdat ik daar trainer was. We hebben altijd prima samengewerkt.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen