Kritische Wenger krijgt drie duels schorsing aan zijn broek

5 januari 2018, 17:14

Het kon bijna niet anders en is inderdaad gebeurd: Arsene Wenger is op zijn vingers getikt door de FA. De Franse coach van Arsenal heeft vrijdag een schorsing van drie duels aan zijn broek gekregen voor de stevige kritiek die hij uitte in de media.

Arsenal verspeelde op oudjaarsdag punten bij West Bromwich Albion (1-1) omdat arbiter Mike Dean de thuisclub in de slotfase een wat goedkope penalty gaf. Die werd benut, waarna Wenger witheet was in de media. "Het is zeer teleurstellend om zoiets te zien. Maar wat kun je er aan doen?", vroeg de Franse coach zich na afloop af tegenover Sky Sports. "We kunnen erover blijven praten, maar er verandert niets. Ik ben al jaren bezig om betere scheidsrechters te krijgen, maar het niveau gaat niet omhoog. Helaas."

De FA was niet blij met de teksten van Wenger en wierp hem een aanklacht voor de voeten vanwege het in twijfel trekken van de scheidsrechters. Dat arbiter Mike Dean na afloop toegaf dat het inderdaad geen strafschop was, deed daar niets aan af. Tegen Chelsea zat hij woensdag nog gewoon op de bank, maar de komende drie duels zal dat hij niet het geval zijn. Hij ontbreekt hierdoor tegen Nottingham Forest (FA Cup), Chelsea (League Cup) en Bournemouth (Premier League). Daarnaast moet hij een boete van 40.000 pond betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen