'KNVB en Ajax waren op hoogte van hartafwijking Nouri'

5 januari 2018, 23:31   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 09:24

De NRC is vrijdag met groot en onthullend nieuws naar buiten gekomen. Het dagblad bericht dat de KNVB en Ajax op de hoogte waren van een hartafwijking bij Abdelhak Nouri. Ook is er volgens de krant sprake van een conflict tussen de familie en de Amsterdamse club.

De NRC baseert dat op bronnen en uitgebreid onderzoek naar de situatie van de jonge middenvelder, die op 8 juli ernstige hersenschade opliep. Uit het onderzoek van het dagblad bijkt dat er in april 2014 een hartafwijking bij Nouri aan het licht is gekomen tijdens een echo bij de KNVB. De medische staf van de bond zou dit als ongevaarlijk hebben beoordeeld. De test vond plaats als onderdeel van de medische check van jeugdinternationals voor een groot toernooi.

De KNVB zou de informatie schriftelijk gedeeld hebben met Ajax. De bond stelt dat in dit soort gevallen ook altijd de voetballer en diens ouders op de hoogte worden gesteld, maar er is geen schriftelijk bewijs dat de familie op de hoogte is gebracht. De familie Nouri is overtuigd dat Abdelhak er niets van wist, net als zijzelf tot enkele weken geleden. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de gevonden afwijking en het ongeval met Ajax in Oostenrijk.

De NRC meldt tevens dat de gemoederen tussen de familie Nouri en Ajax hoog opgelopen zijn. De familie van Nouri heeft een gerenommeerde letseladvocaat in de arm genomen, omdat Ajax geen volledige helderheid wil verschaffen over wat de jonge voetballer op 8 juli tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen precies is overkomen. Ook Ajax heeft hiervoor inmiddels een advocaat aangesteld. Daarnaast zou er twijfel bestaan over het optreden van de clubarts kort het ongeluk van Nouri. 

Khalid Kasem, advocaat van de familie Nouri, geeft een reactie in bovengenoemd dagblad. "Het nieuws dat in april 2014 bij Abdelhak een hartafwijking is geconstateerd, is voor de familie een enorme schok. Als de familie eerder kennis zou hebben gehad van een hartafwijking hadden zij aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek en regelmatig terugkerende tests om te beoordelen wat de aard en risico's van een dergelijke afwijking zijn. Dit alles is niet gebeurd, zo moet de familie helaas constateren. De signalen dat de zorg op het veld niet adequaat is geweest, heeft de familie, veelal informeel, van verschillende medici te horen gekregen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen