KNVB: Nouri en Ajax wisten van hartafwijking

6 januari 2018, 13:25

De KNVB heeft Abdelhak Nouri en Ajax in 2014 en 2016 op de hoogte gesteld van de medische uitslagen van testen die bij hem zijn gedaan. Dat stelt de bond bij monde van een woordvoerder tegenover RTL Nieuws. Beide keren kwam een hartafwijking aan het licht. Tijdens gesprekken over de tests was ook een medisch specialist aanwezig, aldus de KNVB.

"We hebben Nouri mondeling en schriftelijk over de uitslag op de hoogte gebracht én zijn club Ajax ook", zegt de KNVB-woordvoerder. De bond is van mening dat de protocollen zijn gevolgd. Nouri's ouders werden niet op de hoogte gesteld. "Aangezien Nouri toen ouder was dan 16 jaar is alleen het informeren van de voetballer zelf voldoende geweest."

Dat laatste bevestigt Johan Legemaate, hoogleraar Gezondheidsrecht. Iemand van 16 jaar ouder is vanwege het medisch beroepsgeheim zelf verantwoordelijk. "Bij mensen van 16 jaar of ouder is het aan hen om die informatie met anderen te delen. Vanaf je zestiende ben je voor de wet helemaal zelfstandig als het om medische beslissingen gaat", aldus Legemaate.

De familie Nouri liet in een persbericht, naar aanleiding van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/326859/knvb-en-ajax-waren-op-de-hoogte-van-hartafwijking-nouri/,_blank,de berichtgeving van het NRC], weten pas recent op de hoogte te zijn geraakt van de hartafwijking.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen