FA Cup: Man City komt terug en klopt Burnley, blamage Stoke

6 januari 2018, 18:05   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 21:51

Manchester City zocht tegen Burnley in de rust de kleedkamer op bij een 0-1 achterstand, maar heeft het FA Cup-duel alsnog winnend afgesloten. Door een sterke tweede helft won de in topvorm verkerende topploeg met 4-1 en gaat het verder naar de vierde ronde. Ondertussen was Rajiv van La Parra doeltreffend voor Huddersfield Town en verliet Stoke City het strijdtoneel met het schaamrood op de kaken.

Manchester City - Burnley 4-1

Met oud-PSV-speler Oleksandr Zinchenko kwam Manchester City moeizaam op gang in het bekerduel. Ashley Barnes profiteerde daarvan door in de 25ste minuut de 0-1 op de borden te zetten. In de tweede helft kwam City echter ijzersterk terug door twee treffers van Sergio Agüero in twee minuten tijd. Het tweede doelpunt van de Argentijn kwam tot stand na een schitterende pass van Ilkay Gündogan, die de spits met een hakbal lanceerde. Leroy Sané en invaller Bernardo Silva tilden de marge vervolgens nog naar 4-1. Manchester City is daardoor nog steeds in de race voor vier prijzen.

Coventry City - Stoke City 2-1

In de FA Cup zijn vrijwel altijd verrassende uitslagen te vinden en dat is ook zaterdag het geval gebleken. Stoke City werd met 2-1 verslagen door Coventry City, dat uitkomt op het vierde niveau in Engeland. De winnende goal van Jack Grimmer viel in de 68ste minuut. Voor het in de Premier League moeizaam draaiende Stoke is de uitschakeling een nieuwe domper in een moeilijk seizoen.

Bolton Wanderers - Huddersfield Town 1-2

Het basisdebuut van Terence Kongolo voor Huddersfield Town is succesvol verlopen. Met de Nederlander negentig minuten binnen de lijnen werd Bolton Wanderers met 1-2 verslagen. Dat was mede te danken aan Rajiv van La Parra, die één van de treffers van de Premier League-club voor zijn rekening nam.

Wolverhampton Wanderers - Swansea City 0-0

Swansea City moet op herhaling tegen Wolverhampton Wanderers, omdat het zaterdag bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Leroy Fer bekleedde een negatieve hoofdrol door in de tweede helft direct rood te krijgen bij Swansea, waar Mike van der Hoorn met een uitstekende ingreep in de slotfase belangrijk was.